Spalatorie ecologica pentru textile

Materialele textile si imbracamintea au un cost destul de ridicat la achizitie, mai ales cele de calitate superioara. Din acest motiv, ne dorim sa le pastram cat mai mult timp in aceeasi stare ca atunci cand le-am cumparat. Insa intretinerea lor in mod frecvent necesita alte costuri, mai ales daca discutam la nivel industrial, ce includ: spalarea, uscarea, energia electrica, apa, si detergentul. Iar detergentii toxici din comert reprezinta o potentiala amenintare pentru mediu si, in egala masura, pentru sanatate.

Stiai ca industria textila este considerata cea mai daunatoare din punct de vedere ecologic, din lume? Eco-problemele din aceasta industrie apar in timpul proceselor de curatare si sunt raportate direct la produsul finit. Pentru a proteja mediul si sanatatea noastra, este necesara o abordare integrata a controlului poluarii. Din fericire, exista inlocuitori si solutii eco in industria textila atat in confectionare cat si in intretinere.

In ultimii ani, ideea imbunatatirii calitatii vietii prin grija pentru mediu, a determinat sectoarele economice sa aleaga si sa creeze practici de durabilitate si ingrijire a mediului inconjurator. Din acest motiv, au luat nastere spalatoriile ecologice.

Spalarea rufelor in masinile de spalat obisnuite, acasa sau in hoteluri si pensiuni, a cauzat dintotdeauna probleme serioase atat pentru mediu cat si pentru timpul alocat si perfectiunea curatarii rufelor. 

Spalatoriile textile ecologice reprezinta o modalitate eficienta de a avea grija ca rufele sa fie impecabile, economice pe termen lung si, in acelasi timp, au grija pentru mediu. Aceasta initiativa a reusit, de-a lungul timpului, sa schimbe pozitia si perceptia unei mari parti a societatii in care traim si sa acorde o mai mare importanta spalarii rufelor si a detergentilor folositi, mai ales de cand reactiile alergice sunt tot mai des intalnite.

Care sunt beneficiile utilizarii unei spalatorii ecologice pentru textile

In cadrul spalatoriei ecologice industriale se folosesc echipamente de la branduri de top, cu o capacitate ridicata de spalare, detergenti de cea mai buna calitate, fara sa afecteze in vreun fel calitatea tesaturilor. Detergentii si produsele folosite sunt ecologice, fara sa genereze deseuri toxice, respectand mediul si orice tip de piele, chiar si cea mai sensibila.

Succesul spalatoriei ecologice consta in capacitatea de a efectua spalari industriale ale oricaror tipuri de articole textile pentru operatorii economici, de la hoteluri, pensiuni, restaurante, spitale, clinici private pana la camine de batrani. 

Pe langa stabilitate si confort, spalarea industriala ecologica permite spalarea textilelor intr-un mediu ecologic si economic decat spalatul in regie proprie. In plus, spalatoria ecologica One Way, cea mai mare spalatorie din zona Transilvaniei, ofera serviciul de leasing textile. Ridica direct de la usa, cu livrarea textilelor curate si calcate in doar 24 de ore!

Avantajele serviciului de spalatorie ecologica fata de curatarea chimica

Curatarea chimica este o tehnologie nesustenabila care, pe langa faptul ca nu curata hainele, genereaza deseuri foarte poluante si este foarte ineficienta din punct de vedere energetic cat si pentru mediu. Risipa de apa, a energiei electrice si a detergentilor fac din aceasta tehnologie una invechita pentru standardele ecologice de astazi. 

In studiile efectuate de marii producatori de masini de spalat de prestigiu, economia la apa, energie electrica, investitia initiala in utilaje si costurile de poluare sunt de aproximativ 50% mai reduse.

Avantajele curatatoriei ecologice pot fi clasificate in diferite tipuri:

Avantaje pentru mediu: prin utilizarea eficienta semnificativa a apei folosite pentru spalarea textilelor, reducerea energiei utilizate de masinile de spalat de ultima generatie, reducerea depozitarii deseurilor, aceste unitati fac o treaba excelenta pentru protejarea mediului.

Avantaje pentru utilizatori: spalarile ecologice imbunatatesc semnificativ calitatea textilelor, a articolelor de imbracaminte si reduc semnificativ reactiile alergice ce le-ar putea produce anumite produse, prin inlocuirea acestora cu produse ecologice, care respecta si au grija de pielea noastra.

In plus:

 • Speli produsele textile la capacitate industriala, la un cost mai redus;
 • Spalarea textilelor este la calitate superioara, sunt mai moi, mai placute la atingere;
 • Pernele, pilotele, prosoapele, lenjeriile au un miros proaspat, curat, fara alte mirosuri sau solventi;
 • Culorile sunt mai stralucitoare si se pastreaza pentru mai mult timp;
 • Contribuim activ la protejarea mediului, prin economia consumului de apa si energie electrica;
 • Produsele folosite sunt ecologice, biodegradabile si hipoalergice;
 • Se foloseste apa dedurizata in procesul de spalare a textilelor, cu sistem automat de dozare detergent;
 • Calitate mai buna de curatare a petelor dificile, cu pana la 80% mai eficiente decat in cazul spalarii in regim propriu;
 • Beneficiezi de spalare in cele mai noi masini de spalat si uscat marca Alliance, de ultima generatie;
 • Spalare aquamixer si aquafall cu ajutorul echipamentelor dotate cu sistem performant de diluare a detergentilor, pentru protejarea tesaturilor;
 • Diferite niveluri de uscare;
 • Mese de calcat performante, cu abur, One way detine o linie completa de calcat finisat;

Cand poti apela la serviciile spalatoriei ecologice

One Way este spalatoria ecologica la usa afacerii tale! Curata orice tip de textile din hoteluri, pensiuni, spitale, clinici private, camine de batrani sau orice alte incinte comerciale, respectand cele mai inalte standarde de curatenie, calcatorie si siguranta maxima, pentru ca orice produs textile sa arate ca in prima zi.

Pentru a se adapta la o noua realitate, au creat conceptul de spalatorie si uscare ecologica, cu solutii de curatare non-chimica, cu rezultate impecabile chiar si pentru cele mai delicate materiale textile.

In ciuda atentiei tot mai mari asupra consumului durabil de produse textile si imbracaminte, sunt putine informatii disponibile pentru consumatori care sa isi orienteze deciziile pentru consumul durabil si ingrijirea produselor. 

 Manipularea, ridicarea, logistica si curatarea textilelor fac parte din rutina zilnica. Rezultatul? Impecabil! In plus, timpul scurt de livrare, de doar 24 de ore, este o chestiune absolut fireasca pentru One Way Cleaning!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *